Taman Tasik Taiping

From Taiping with Love. eh eh. patutnye From Manjung to Taiping with Love.

Ingat dulu waktu arwah abah masih ade, boring boring taktau nak buat ape mesti drive ke Taiping, beli KFC dan piknik dekat Taman Tasik Taiping ni.

Haritu, kawan-kawan datang melawat (Nishak, Mas dan suaminya Anas) dan kami ke Taiping.  Tempat kenangan cinta membara. hehe.

Pertama sekali singgah makan di Doli Kuey Teow Goreng.  Doli ni dulu kecik je warung tepi jalan tempat budak SERATAS pergi kalau fly malam (Nishak la bagitau dulu die budak SERATAS) tapi sekarang ni dah bukak restoran ade aircond lagi siap pintu automatik bukak sendiri.

itu Anas, Mas & Nishak.

Alamat kedai ni ialah Doli Kuey Teow Goreng, No 5 Regat Tupai, 34000 Taiping, Perak Darul Ridzuan.  Restoran ni terletak depan Klinik Kesihatan Taiping yang besar dan cantik yang amat.  Boleh usha doktor doktor yang makan lunch. eheh. oh kalau tak jumpe jalan, boleh je berhenti tanye orang, kalau malu nak tanye jalan nak pg Kuey Teow Doli, tanyelah “Bang, mane jalan nak pg Klinik Kesihatan?”  heheh.

Lepas kenyang dengan Kuey Teow (Alhamdulillah), kami vrooom ke Taman Tasik Taiping dan bermulalah penggambaran filem Bollywood.

eh eh anak sapa la ni?

ok, lepas golek golek kat Taman Tasik Taiping, balik Manjung dengan hati yang berat. *sigh*

Thanks kawan-kawan sebab datang melawat! Bile pule saye nak ke Pahang ye?

Advertisements

2 thoughts on “Taman Tasik Taiping

  1. Nisa’…. mi pegi sane jugak dat day! i like tmn tasik tu.hehe Mi stay kat htl sri malaysia.. ala, x tau pon ade kuey teow goreng tu..

  2. laaaaa nape mi tak cakap? sejam je tau manjung ngan taiping, kalau tak boleh jumpe!

    yer kueyteow doli tu famous kat sini 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s